U kunt bij ons ook terecht voor vele soorten en maten, stalen platen, balken en buizen. Ook (juist) voor maatwerk bent U bij ons aan het juiste adres. Wij knippen, snijden, lassen, walsen en boren alles voor U op maat. Wij maken daarbij gebruik van professionele boor-, snij-, plasma-, en walsapparatuur.

 

De prijs voor staal was in 2008 nagenoeg verdubbeld, mede omdat producenten de prijsstijgingen veroorzaakt door stijgende kosten van ijzererts en energie gewoon aan de klanten doorrekenden.
De staalprijzen werden grotendeels bepaald door de prijs van grondstoffen: coke, schroot en ijzererts. Ook het dreigende staaltekort, veroorzaakt door toenemende vraag vanuit China, AziŽ en het Midden-Oosten joeg de prijzen de hoogte in. In die regioís werd/wordt overvloedig geÔnvesteerd in nieuwe infrastructuur. Vooral in China was/is er een steeds stijgende vraag naar
staal en ijzererts. De staalproductie in dat enorme land gaat door de snelle industriŽle ontwikkeling sterk omhoog waardoor China steeds meer ijzererts op de wereldmarkt inkoopt. Bovendien moet het land ook nog staal invoeren om aan de vraag te voldoen.

 

Oktober 2008: de economie stagneert, de kredietcrisis heeft ook ons land bereikt en de gevolgen worden ook langzaam merkbaar op de staalmarkt. De staalleveranciers hebben de afgenomen vraag al vertaald in een langzame verlaging van sommige van hun prijzen. Niemand kan exact voorspellen, hoe lang deze ontwikkelingen zullen aanhouden. Vooraanstaande bronnen in de staalwereld menen, dat de
invloed van de nog jonge en zich sterk ontwikkelende economieŽn van o.a. China, BraziliŽ, Rusland en India binnenkort weer voor een toenemend vertrouwen in de economie zal zorgen. Eurofer, de overkoepelende organisatie van staalproducenten in Europa, beschrijft de huidige situatie als een "tijdelijke instabiliteit en overcapaciteit". Het prijsniveau van naadloze buizen is momenteel stabiel, met name door
de aanhoudend hoge vraag van energie-gerelateerde markten. Het energie- en milieubewust produceren, het opslaan van CO2, het opwekken van alternatieve energie en andere energievraagstukken zorgen ervoor, dat het investeringsniveau en daarmee de vraag naar naadloze buizen op peil blijven.

Begin 2009 zakten de staalprijzen aanzienlijk veroorzaakt door de wereldwijde kredietcrisis. Begin 2011 stegen de prijzen flink en was het erg onrustig op de markt.

Halverwege 2012 werd er wereldwijd teveel geproduceerd, maar terwijl je dan verwacht dat de prijzen flink zouden dalen, was dit ook niet echt terug te zien. Je zou toch verwachten dat, waar het aanbod groter is dan de vraag, de koper 'de baas' zou zijn.

                                                                                            

                          

                                       

©opyright 2008 - 2019 BKC B.V. | Alle rechten voorbehouden | disclaimer