Home
Contact
Historie
Producten
Route
Foto's

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boeters Ketel Constructie B.V.  

 

 

pneumatische actuators

Overzicht & technische informatie van de door ons geleverde actuators.

 

Wat is een actuator?
 
Eenvoudig gezegd is een actuator een apparaat dat energie omzet in beweging. Het kan ook gebruikt worden om kracht te ontwikkelen. Een actuator is een mechanisch apparaat dat energie neemt, gewoonlijk gecreŽerd door lucht, elektriciteit of vloeistof, en deze energie omzet in ťťn of andere beweging. Die beweging kan om het even wat zijn: van blokkeren, vastklemmen of uitwerpen. Actuators worden voornamelijk gebruikt in productie- of industriŽle toepassingen en kunnen in bijvoorbeeld motoren, pompen, schakelaars en kleppen worden gebruikt.

De waarschijnlijk meest voorkomende actuator is degene die door lucht wordt aangedreven, de pneumatische cilinder, ook bekend als de luchtcilinder. De pneumatische cilinders zijn volledig luchtdicht en worden normaal gesproken van metaal gemaakt. Ze gebruiken de energie van samengeperste lucht om een zuiger te bewegen.

Actuators kunnen overigens ook door elektriciteit of hydraulica worden aangedreven. Evenals de luchtcilinders, zijn er ook elektrische cilinders en hydraulische cilinders, waarbij de cilinder elektriciteit of hydraulica in beweging omzet. De hydraulische cilinders worden vaak gebruikt in bepaalde types voertuigen en laadkleppen.

Voor verdere informatie en toepassingen kunt u contact opnemen met onze verkopers

©opyright 2008 - 2018 BKC B.V. | Alle rechten voorbehouden | disclaimer